......

GOTT NYTT ÅR! önskar vi er alla..

så underbart go dotter..

har jag, hon e så söööt och go. Idag har hon varit på toppenhumör, härligt. När hon skrattar, lutar hon huvudet bakåt och ler med hela ansiktet, så gullig. Har haft lite krypövningar, hon tar sig iaf lite frammåt och bakåt, hon får upp ändan och benen, men överkroppen hänger inte riktigt med. Min lilla fis..

Så skönt nu när Morgan är ledig, känner mig utvilad, han går oftast upp och ger stumpan mat på natten, hon äter ju bara en gång på nätterna. Tror egentligen hon hade klarat sig utan nattmålet, det går nog mest på rutin för hennes del.

Igår hade vi besök här hela dagen, Katrin, Anders, Lina, Dennis, Henrik, Lena och Max var här. Idag har vi städat och förberett lite inför morgondagen, då mamma, Tommy, Jonte, Annika och Koffe ska hit på nyårsmiddag, ska bli trevligt!


med Dennis..



max o Nellie



lilla sötlöken


Söndag..

I fredags var vi bara hemma och tog det lugnt och mös, laddade batterierna lite. Kollade först på Tsunamins barn, oj vad tårar det kom. Sen på något gladare, körslaget.

Igår var Jeanette, Sinna och jag i stan, skönt att det inte va så jättemycket folk. Letade efter 20-års present till Lina och hittade en jättefin svart the-kanna precis i hennes stil.
På kvällen åkte Nellie och jag ut till Hasslö och firade Lina, mycket trevligt med smörgåstårta och pannacotta. Nellie börjar bli bättre från förkylningen, skönt. Är så synd om de små liven när de är sjuka.
I em ska vi på middag hos svärföräldrarna.

Snart är lilla busan 6 månader!! Min lilla fis..

Nehe, nu ska jag ta mig något gott att äta..

bilder från julen


vår alldeles egna, fina gran...
----------------------------------------------------------------------------------------------------



Nellie julfin hos pappa o Eva










---------------------------------------------------------------------------------------------------


Simon o Nellie leker med julklappar hos farmor o farfar


--------------------------------------------------------------------------------------------------


Hemma i Belganet..













Äntligen hemma

Ja nu är vi äntligen hemma efter allt julfirande. Har varit fullt upp. I tisdags, dagen före julafton var vi ju hos pappa och Eva i Nättraby och firade jul. Eva hade såklart gjort en massa god julmat. Fick massa fina julklappar med. Nellie var så snäll.
Mycket trevligt hade vi det.

På julaftons morgon åt vi julfrukost hos Morgans föräldrar och även där blev det en massa julklappar såklart, vi har nog varit himla snälla i år.

Vid tvåtiden åkte vi upp till Mamma och Tommy i Belganet och där var även min mormor och morfar, moster och hennes barn och man och såklart mina syskon och Annika. Vi tittade på Kalle Anka och sen kom tomten, Nellie var ju såklart inte blyg utan satt glatt i tomtens knä=) Får se hur hon är nästa år..
Sen åt vi ännu mera julmat, puh..men gott va det. Men nu är man mättad på det.

Vi sov över i Belganet för på juldagen skulle vi ju på kalkonmiddag med Morgans släkt i Bräknegården. Det va riktigt gott, man blev ju lite trött på julmaten så det smakade fantaskiskt med kalkon=)

Och i går kväll kom vi äntligen hem, så skönt. Borta bra, men hemma bäst, stämmer verkligen. är lite stressande och fara runt faktiskt men det får ju bli så..
Nellie har varit helt underbar iaf och varit i centrum hela tiden såklart=) Tror nog hon har fått mest julklappar av alla också. Hon har blivit lite förkyld stackarn, näsan rinner och hon hostar. Hoppas hon blir bättre snart.
Vi fick en videokamera i julklapp, så kul. Har filmat en massa. Sen har vi fått pengar, presentkort och massa, massa mer. Har haft en jättehärlig jul, så mysigt att träffa alla och bara ha det bra=)

Lägger in lite bilder sen..

God fortsättning!

vår duktiga tjej..

sitter numera själv=)








Nu kommer det bli full rulle i dagarna som kommer..Imorgon em/kväll ska vi fira jul med pappa och Eva. På julaftons morgon blir det julfrukost hos Morgans föräldrar, på em bär det av till mamma och Tommy där vi ska sova över. Och på juldagen blir det kalkonmiddag med Morgans släkt...puh. Men det ska nog gå bra=)

God morgon..

Så var det fjärde advent idag, nu börjar det dra ihop sig. Funderar på om vi kanske ska ta in granen idag, griljera skinkan och göra köttbullar ska jag iaf göra. Har inte ätit julmat än iår så är faktiskt riktigt sugen.
Det sprang förbi 3 små rådjur på tomten nyss, såå söta va dom. Hade nog gått vilse lite med tanke på att vi bor i ett villaområde.
Mina älsklingar ligger och sover fortfarande, själv vaknade jag vid halvåtta och kunde inte somna om.

Igår kväll fick Nellie välling för första gången och det var nog en hit, hon slurpade i sig 220ml snabbt. Men tror nog att hon sover bättre på gröt, för inatt ville hon ha mat vid 4-tiden igen.
Solen skiner idag, skönt att äntligen slippa regnet, men det skulle ju inte skada med lite snö också.. Idag får det bli en promenad iaf.

Nehe, nu vaknar trollet hör jag..

Höres!

Inatt..

..slog Nellie rekord, somnade vid elva och sov till sju!! Det är absolut bästa natten hitills. Hon e på ett underbart bra humör med, knappt ledsen alls, hon har däremot lärt sig att prata i en högre ton nu så det låter här hemma vill jag lova.

Måste bara säga en annan sak... har bytt från abonemang till kontantkort nu, har ju Telenor. Har haft abonemang där i ca 3 år och tacken man får när man byter till kontant är; KORTET ÄR LADDAT MED 10 KR!!! Mycket generöst av telonor måste jag säga....hmm.

Trött..

..är jag idag, känner mig jätteseg, får inte för mig att göra något vettigt alls, måste vara det här förbannade vädret. Bara regnar och regnar=(

Iaf så har mamma varit här en stund nu i förmiddags, kul. Var ju ett tag sen sist. Nellie kände först inte igen mormor, var lite blyg, men det släppte snabbt. Har blivit lite mer reserverad nu och lite mer svårflörtad, innan skrattade hon i princip hela tiden, men men det där går väl i perioder.


Igår hade jag fika här igen, som sagt blivit mycket fika nu. Lena, Max, Jeanette, Sinna och Anett var här, trevligt som alltid med en massa bebistjat=)
    
Sinna                               Max


Ha en mysig helg!

Såhär..

..morronpigg var fisan vid halvsju i morse..


det var inte jag=)

Jul-snickers

1/2 Burk jordnötsmör
2 dl sirap
1 dl socker
9 dl rice krispies
1 tsk vaniljsocker
ca 250 g ljus blockchoklad


Koka ihop jordnötsmör, sirap och socker.
Rör i rice krispies och vaniljsocker och häll i gratängform.
Smält blockchokladen och häll den över.
Låt kallna, skär i lagom bitar.

Mumsigt och lätt=)

Äter...

katrinplommonpure..





Kladdigt värre, hihi

vilken natt..

Trollet somnade vid halvtio igår kväll, vaknar och vill ha mat vid halvtvå-tiden, okej så långt, men när hon ätit färdigt vägrar hon att somna om den lilla busan. Vid kvart över tre får jag äntligen henne till att sova. Men hon sover oroligt, stackarn..Fast hon sover iaf till halvnio, helt ok. Men jag kände mig groggy imorse vill jag lova. Tur att vi inte ska hitta på något särkilt idag.
En vecka till julafton idag, helt sjukt..och var är snön? kommer nog att bli en snölös jul som vanligt. Tråkigt. Får ju ingen riktig julkänsla tack vare detta pissvädret. Skönt att julklapparna är någorlunda färdiga iaf.
jaja, ha en bra dag!

.....

...attans me..glömde bort Desperate Housewifes idag=( Typ den enda serien jag följer och den missar jag givetvis..jaja..sånt är livet när man är småbarnsmamma=)

Läkarbesök..

Var på bvc innan, på 6-månaders kontrollen(fast hon e bara 5,5 mån). Allt såg jättebra ut, skönt. Pluttan vägde nu 6915gram. Sen va vi en sväng på Maxi, de har verkligen ett större sortiment av barnmat (och allt annat oxå) än konsum har här i Kallinge.
Köpte pasta med kyckling och biff stroganof bl a, spännande och se vad hon tycker om det..
Sen har Henrik, Lena och Max varit här och fikat, alltid lika trevligt.
Nehe, nu ska jag nog gå och lägga mig..

Bebisträff och lucia..

Ja igår var vi ju uppe i Tingsryd och hälsade på Mikaela, Theo, Sofia och Mattheus, mycket trevligt. Tack för den goda fikan, hihi.


lille Theo..


Mattheus och Mickis..


Nellie och Sinna..




min underbara..


Sen var vi på lucia på Simons dagis, dom var sååå söta och duktiga..






     

ang. anonyma kommentarer..

Jag kommer inte godkänna kommentarer skrivna av anonyma, oavsett innehåll.


Den 7:e Januari....

....nästa år(2009), börjar vägen mot en lättare Sassa. Då ska 10-15 kilo väck! Kommer bli tufft men det ska gå. Därför jag skriver det här, så jag får lite större press på mig. Det är ju en sak att snacka om det och en annan att ta tag i det, men som sagt det ska gå. Har som mål att gå ner dessa kilon tills nästa sommar, det borde ju inte vara omöjligt?
Funderar på vilken metod jag ska använda? Gi, cambridge eller tallriksmodellen? Klart är iaf att jag måste träna/röra på mig mycket mer än nu. Det är ju så jäkla logiskt; ät mindre, rör dig mer.

Nog om det.

Imorgon ska vi till Tingsrydshålan(ursäkta) och hälsa på Mikaela och Theo och kanske Sofia och Mattheus, ska bli trevligt.

Nu ska jag mysa med min goa dotter.

3:e Advent

Ja idag var det dags för det tredje ljuset, vi åt frukost hela familjen ihop idag, (händer inte för ofta, tyvärr). Morgan var iväg och köpte nybakade frallor, inte fel.
Sprallisen smaskade i sig en stor portion risgröt med banan. Nu sover hon middag det lilla trollet. Jag förstår mig inte på henne ibland alltså. Hon är världens goaste och gladaste unge på dagarna och är jättelätt att ha och göra med, men när hon ska sova för natten då ska det kämpas emot in i det sista med mycket gnäll och endel skrik, inget som passar föken Andersson, går ju absolut inte att bara lägga ner henne i sängen, då blir det vilda protester. Men som sagt förrut man ska väl icke klaga. Sen när hon är 15 gnäller man väl för att hon sover för mycket istället.

Nu är Morgan och Simon iväg och hugger en gran(inte olagligt, hehe), Morgans mamma äger lite skog uppe i Belganet så det är där dom är. Men vi väntar nog en vecka eller så innan vi tar in och klär den. Man tröttnar ju fort.

Henrik, Lena och Max ska ev komma förbi en sväng sen, trevligt isf, va ju ett tag sen sist.

Nehe, nu vaknar trollet här..

Ha det bra! 

Sinnas Dop

Ja idag har vi varit på Sinnas dop här i Kallinge. Jeanettes syster Fia och Nisses syster Kristina var faddrar. Sinna va så snäll hela tiden, (brukar hon va iofs) och jättefin i sin dopklänning. Fick god smörgåstårta och fika efteråt.
Nelliesprallisen var också jättesnäll.






vårt bustroll..tidigare i veckan när hon hade feber..

Hej igen..

Nu har alla åkt och Nellie sover(inte för natten) och här sitter jag som vanligt..
Maja, Jens, min bror och Annika har varit här och fikat; trevligt som alltid.
Morgan har precis åkt han också, ska på Julbord med jobbet på Ronneby Brunn.
Så nu är här väldigt tyst och behagligt=) Ska försöka titta på idolfinalen sen, om Nellie vill förstås, hihi..
Tror nog allt att Kevin tar hem det..
Imorgon ska vi på dop igen, lilla Sinna som ska döpas.
Jaja, nu ska jag surfa vidare, ha en trevlig helg!!

Här kommer bilder från fikat..



Tjosan

Igår var vi och hälsade på Morgans farfar Evert i Jämjö..

han blev glad över besöket, har ju inte träffat Nellie än..



Sen åt vi på mc donalds, GOTT, va ju ett tag sen nu..



Efter det bar det av till Nättraby och pappa/morfar och Eva för lite fika..

pappa har opererat sitt öga, är lite svullen..


morfar o Nellie


Simon o Morgan


När vi kom hem så snöade det, mysigt..

och jag gjorde lite jul-godis; Julsnickers, såå underbart goda=)
Har gjort mandelmassabollar rullade i choklad idag..
Väntar på att Maja o Jens ska komma på fika..

Stor kram till mamma/mormor som oxå opererades härrom dagen♥

Feber och fika

Trollet fick ju sina 5-månadersprutor i förrgår och på natten efter det fick hon hög feber stackarn, hade över 39 grader, men det e konstigt; även att hon hade hög feber så va hon nästan som vanligt, lite extra gnällig bara. Har jag över 39 är jag dödssjuk!!  Barn är nog väldigt tåliga helt enkelt. Imorse var iaf febern borta, och idag har hon varit precis som vanligt vår lilla sprallisfis.

Har precis tagit ett bad..

och det var häääärligt....



Idag har vi haft besök av Jeanette, Sinna och Anett med sin fina bebismage=) Vi fikade lite och hade trevligt. Har blivit en väldigt massa fikande hit och dit sen man fick barn. Hmm, efter nyår får vi väl börja fika med frukt och dylikt om man ska lyckas bli av med de onödiga kilona.







hej svejs


bvc och sprutor

Det gick jättebra idag, hon grät lite när hon fick sprutorna men sen va hon glad igen=)
Stora tösen väger nu 6780gram och är 64cm, har fått riktigt goa tjockislår nu, hehe.

Igår kväll var hon jättelätt och natta, skönt. Sov gott typ hela natten med, så härligt.



vår lilla hårdrocksbebis=)


5 månader

Idag blir trollet 5 månader!! Stooor tjej. Imorgon är det dags för bvc; sprutor, vikt och längd.
I helgen har det inte hänt för mycket, igår tog vi det bara lugnt, och idag har vi varit på promenad med Jeanette och lilla Sinna, sedan blev det en kaffe hos dom.

Nellie har blivit extremt jobbig att natta nu, jättegnällig och skrikig och vägrar sova även fast hon är supertrött,
kanske en ny utvecklingsfas?
För övrigt är hon ju jättego. Men det tär på tålamodet vill jag lova. Bara hoppas det blir bättre snart.

kan ju vara väldigt glad =)







Hos Noelle

Igår va vi på besök hos Noelle och Tina, Jeanette och Sinna var oxå med.
Mycket trevligt=)


              
noelle                                  sinna                            nellie                 


    




Idag ska vi inte hitta på något speciellt, Morgan har ju jouren, funderar på storstädning?

                                     
kan nästan sitta                                            älskar gåstolen=)

Nyfödd

Sitter och tittar på korten på Nellie när hon va nyfödd, herregud så liten plutta! Och på söndag blir denna lilla plutta hela fem månader.
Har sagt det förr, men det är hemskt vad fort tiden går.




alldeles ny, med bm som hjälpte Nellie till världen



på BB, knappt 1 dag gammal..


första dagen hemma




liten bebis, sliten pappa



slänger in en bild på tjocka magen med...

vecka 36, en månad innan hon kom..

3:e december

Dags för lite uppdatering=)

I söndags var vi som sagt på Noelles dop, de hade det hemma hos Olas föräldrar i Grönadal, jättefint va det, trevligt och såklart god mat=)
          


Imåndags kom Maja och Karin på besök, alltid trevligt! Karin ville som vanligt inte va med på bild=)..






Igår spenderade vi nästan hela dagen hemma i Belganet hos mamma/mormor..
   
med mormor                          med Maggan





med morbror

RSS 2.0